Java Overland Tour
Dag 1 t/m dag 11 : Aankomst Jakarta
Na aankomst op Soekarno Hatta International Airport Jakarta vindt transfer plaats naar het Pak Project in Jakarta. We verblijven hier de komende 10 dagen in het lokale weeshuis. Het project bevindt zich in het zuidoosten van Jakarta nabij vele winkelcentra en het nachtleven. Tijdens de projectdagen gaan we met de kinderen werken: we geven o.a. Engelse les en organiseren sport & spelactiviteiten.  
Dag 12: Jakarta - Bogor
Na ons ontbijt reizen we af naar onze accommodatie in Bogor, het vroegere Buitenzorg. We doen ons best om op de heenweg een city tour te maken in Bogor en een bezoek te brengen aan de botanische tuinen.
 
Dag 13: Bogor - Garut
Na ons ontbijt maken we een ongeveer 6 uur durende rit naar Garut. Garut is een klein functioneel stadje met verbazingwekkende vulkanen en prachtige landschapen. We maken diverse fotostops in de theetuinen in Gunung Mas. Voor de lunch maken we een stop in Puncak pass. In de middag arriveren we in het hotel in Garut voor onze overnachting.
 
Dag 14: Garut - Pandangaran
Na het ontbijt maken we een excursie naar de Padandayan vulkaan en een wandeling naar het traditioneel Sudanese dorp Naga. Op ons doorreis naar Pangandaran, een exotisch kustresort, maken we tijd vrij voor de lunch. In de namiddag arriveren we in Pangandaran.
 
Dag 15: Pangandaran
Na een vroeg ontbijt start onze tweede Pangandaran Green Canyon tour. Tijdens het ontdekken een smaragdgroene kloof per boot belanden we een verbazingwekkend dierenrijk. 's Middags is er een vrij programma om bijvoorbeeld op een prachtig mooi strand te relaxen en zwemmen.
 
Dag 16: Pangandaran- Magelang
Na wederom een vroeg ontbijt verlaten we Pangandaran op gaan op weg naar Magalang. Deze spannende reis is absoluut veelzijdig te noemen met onder meer smaragdgroene rijstvelden en grote vulkanen. Aan het einde van de middag arriveren we in Magalang, waar we nabij de Borobudur overnachten.
 
Dag 17: Magelang - Yogyakarta
Na het ontbijt gaan we op excursie naar de Borobudur. De Borobudur is gemaakt van 2 miljoen stenen en het de grootste Boeddhistische tempel in de wereld. Hierna maken we een stop bij de Mendut tempel nabij Yogyakarta. We krijgen een stadstour in Kraton en Taman Sari (Water Kasteel). Kraton is een groot paleis van de oude sultans in Yogyakarta. Taman Sari was ooit een schitterend vermaakpark van paleizen, baden en waterwegen voor de sultans. Ter afsluiting van deze dag is er een vrij programma. Een leuke tip voor de avond: boek een facultatieve show van het Ramayana ballet.
 
Dag 18: Yogjakarta - Sarangan
We starten vroeg in de ochtend met het bezoeken van interessante plaatsen. We brengen een bezoek aan Prambanan Tempel, Mankunegaran Paleis nabij Solo (Surakarta), the Tawamangu waterval en een dorp tussen Sarangan bergen. In de namiddag arriveren we in Sarangan waar we gaan overnachten.
 
Dag 19: Sarangan - Malang
Na ons ontbijt starten we aan een dagvullende reis naar Malang. Tijdens de reis kunnen we genieten van prachtige uitzichten. In de late namiddag arriveren we in Malang waar we gaan overnachten.
 
Dag 20: Malang - Bromo
Pas na de lunch vertrekken we richting Bromo. Gunung Bromo is Java’s mooiste vulkaan (2393m), de krater heeft een doorsnede van 10km. Het is een hoogtepunt van Java. * Eerste klas reizigers verlaten het hotel in Malang om 02.00, omdat er geen eerste klas hotel is in Bromo.
 
Dag 21: Malang/Bromo - Surabaya
Per jeep gaan we naar de mooiste plek om te genieten van de Bromo zonsopgang. Na de zonsopgang maken we een wandeling naar de krater. Dit is je kans om de krater goed te ontdekken. Na deze wandeling rijden we verder naar Surabaya voor een korte stadstour en overnachting.
 
Dag 22: Surabaya - Volgende Bestemming
Na het ontbijt krijgen we een transfer naar het Juanda vliegveld in Surabaya waar je naar je volgende bestemming gaat vliegen. Einde van deze PT. Emerald Indonesia tours & travel programma.
Het is mogelijk deze reis uit te breiden met de bouwstenen van Green Canyon Reizen in Sulawesi, Bali, Lombok, Sumatra, Kalimantan, Molukken of Flores.
   
 
Pakket Prijzen
Per Persoon
Eerste Klas
1 pers. /net/person/sharing twin € 1675,- € 1975,-
  2 pers. /net/person/sharing twin € 1195,- € 1395,-
  3 pers. /net/person/sharing twin € 1135,- € 1335,-
  4 pers. /net/person/sharing twin €   995,- €   995,-
  toeslag 1-persoonskamer €   415,- p.p €   525,-
   
  Inclusief:  
 
 • transport per privé auto of minibus (met chauffeur, tol, brandstof en parkeerkosten)
 • excursies met entreekosten volgens programma
 • accommodatie op basis van logies en ontbijt
 • projectcontributie
 • ervaren gids
 • deelname certificaat
 
Exclusief:
 
 • lunches en diners
 • fooien
 • donaties
 • persoonlijke uitgave
 • facultatieve excursies
 • vliegtickets
 • vertrekbelasting
 • verzekeringen.
  Maximaal 4 deelnemers. Wijzigingen onder voorbehoud.